Organizata “Advocacy for Society Development – AFSD” organizoi Trajnimin 1 ditor me temën: “Si ti qasemi Tregut të Punës” Gjatë këtij trajnimi u ligjeruan 7 module të ndryshme nga dy trajner profesional me përvojë si: Ligjeruese Egzona Morina dhe ligjeruesi Muhamet Jemini. Trajnimi u mbajt me 30 shtator 2017, në Kolegjin Evropian Juridica në Prishtinë. Te gjithë pjesmarrësit përfunduan me sukses trajnimin dhe u Certifikuan nga drejtoresha e organizatës znj. Diellorita Abazi. Stafi i OJQ – AFSD falënderon “Kolegjin Evropian Juridica” për mbështetjen dhe të gjithë pjesmarrësit që morën pjesë në këtē trajnim.